Ψητή φέτα

Συστατικά για 4 μερίδες

• 600 γρ. τυρί φέτα (σκληρή)
• 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
• 2 κουταλιές ντομάτα πελτές
• 2 κουταλάκια αλάτι
• 2 κουταλιές τριμμένος βασιλικός
• 2 κουταλιές σουσάμι
• ½ κουταλάκι σκόρδο
• ½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι τριμμένο κόκκινο πιπέρι
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι
• 8 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ελιόψωμο για συνοδευτικό



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ζεματάμε τις ντομάτες σε καυτό νερό για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
2. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.
3. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Εάν οι ντομάτες έχουν πολλά υγρά, τότε αφήστε τις σε σουρωτήρι για 1-2 ώρες, μέχρι να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους.
4. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της φέτας. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
5. Κόβουμε τη φέτα σε τέσσερα κομμάτια και τη ψήνουμε στο γκριλ, αφού τη τοποθετήσουμε μέσα σε ένα κομμάτια αλουμινόχαρτο.Τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
6. Τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με τη σάλτσα της ντομάτας και ελιόψωμο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε