Κλασικό
Ψάρι ψητό στο φούρνο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 6 φέτες ψάρι, συναγρίδα ή άλλο
• 6 αγγουράκια τουρσί
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• 1 κιλό χόρτα ραδίκια ή άλλο
• Αρκετό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ξίδι
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ CAPTAINS
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
• Αλάτι, προαιρετικό



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνουμε να μην έχουν νερά και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το ΜΙΧ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ CAPTAINS.
2. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατόνερο και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα περιχύνουμε με λάδι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.
4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε το ψάρι: ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, το υπόλοιπο μίγμα από το ΜΙΧ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ CAPTAINS, το ξίδι και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού, όσο ακόμα είναι ζεστές και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε την σάλτσα του ψαριού, μπορείτε να κόψετε μερικές φέτες φρέσκιας ντομάτας και να τις τοποθετήσετε επάνω στις φέτες του ψαριού, αφού τις αλείψετε και από τις δύο πλευρές τους με 2-3 κουταλάκια από το ΜΙΧ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ CAPTAINS.
• Πασπαλίστε τις φέτες του ψαριού από το βράδυ με το ΜΙΧ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ CAPTAINS και αφήστε τις να μαριναριστούν και να πάρουν γεύση στην συντήρηση. Την επομένη ψήνετε το ψάρι κανονικά.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε