Αρωματικό
Ψάρι ψητό στο φούρνο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 6 φέτες ψάρι, συναγρίδα ή άλλο
• 6 αγγουράκια τουρσί
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• 1 κιλό χόρτα ραδίκια ή άλλο
• Αρκετό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ξίδι
• 3 κουταλιές τριμμένο βασιλικό
• 2 κουταλιές τριμμένο άνηθο
• 1 κουταλιά σέλινο
• 2 κουταλάκια σκόρδο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνουμε να μην έχουν νερά και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά & βότανα.
2. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατόνερο και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα περιχύνουμε με λάδι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.
4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε το ψάρι: ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, τα υπόλοιπα μπαχαρικά & βότανα, το ξίδι και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού, όσο ακόμα είναι ζεστές και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε την σάλτσα του ψαριού, μπορείτε να κόψετε μερικές φέτες φρέσκιας ντομάτας και να τις τοποθετήσετε επάνω στις φέτες του ψαριού, αφού πρώτα απλώσετε στο ταψί 3 κουταλιές φασκόμηλο και τοποθετήσετε το ψάρι από πάνω.
• Σ αυτή την περίπτωση σερβίρετε το ψάρι με ωμό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλάκια τριμμένο άνηθο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε