Ψάρι με αρωματική σάλτσα

Συστατικά για 4 μερίδες

• 1 κιλό ψάρι φιλέτο
• ½ φλιτζάνι αλεύρι
• 8 κουταλιές ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο
• ½ κουταλάκι ρίγανη
• 1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 1 φοινόκιο (μαραθόριζα) κομμένη σε φέτες
• 2 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
• 150 γρ. κόκκινο κρασί
• 200 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών
• 4 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 1 κουταλάκι γαρίφαλο ολόκληρο
• 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
• ½ κουταλάκι τριμμένο πράσινο πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε και αφού αλευρώσουμε το φιλέτο του ψαριού, το τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φοινόκιο ψιλοκομμένο και τα καρότα. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το γαρίφαλο, το κόλιαντρο, τη ρίγανη, το τζίντζερ, αλάτι και το ζωμό λαχανικών.
4. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να μαλακώσουν τα καρότα.
5. Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα λεμονιού.
6. Τοποθετούμε το ψάρι στο τηγάνι και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τη σάλτσα του και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε