Αρωματικό
Ψάρι

Συστατικά

• 800 γρ. φιλέτο ψάρι
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 6 φύλλα δάφνης
• 400 γρ. πατάτες
• 3 κουταλιές ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
• 1 κουταλάκι μαντζουράνα
• 300 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών
• 1 κουταλάκι γαρίφαλo
• 1 ξύλο κανέλας
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 1 κουταλάκι τσίλι
• 8 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε το ψάρι, το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
2. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια.
3. Βάζουμε στο πυρέξ ή στο ταψί τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τα γαρίφαλα, τη κανέλα και το τσίλι.
4. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του ψαριού και τη δάφνη. Περιχύνουμε με το ζωμό και το ελαιόλαδο.
5. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
6. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σάλτσα του.



Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε