Πιπεράτο
Χταπόδι στην κατσαρόλα με μακαρονάκι

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 χταπόδι (1 ½ κιλό) κομμένο σε κομμάτια
• ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές τριμμένο σκορδοπίπερο
• ½ κουταλάκι γαρίφαλο, τριμμένο
• ½ κουταλάκι κανέλα, σκόνη
• 2 φύλλα δάφνης



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του χταποδιού σκέτα χωρίς λιπαρή ουσία και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
2. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και βότανα. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το μακαρονάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
5. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το μακαρονάκι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά και μπορεί να μην χρειάζεται.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για πιο εντυπωσιακό τελικό πιάτο, ανακατέψτε ξύσμα από ένα λεμόνι με 2 κουταλάκια δυόσμο και πασπαλίστε το φαγητό λίγο πριν το σερβίρισμα.
• Επίσης μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με 1-2 κουταλάκια επί πλέον σκορδοπίπερο, δίνοντας έτσι στο πιάτο περισσότερο άρωμα και ένταση καυτερού.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε