Μεσογειακό
Χταπόδι στην κατσαρόλα με μακαρονάκι

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 χταπόδι (1 ½ κιλό) κομμένο σε κομμάτια
• ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
• 6 φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια σκόνη σκόρδο
• 1 κουταλιά βασιλικό
• ½ κουταλάκι γαρίφαλο, τριμμένο
• ½ κουταλάκι κανέλα, σκόνη
• 2 φύλλα δάφνης
• ½ κουταλάκι κύμινο
• ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του χταποδιού σκέτα χωρίς λιπαρή ουσία και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
2. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και βότανα. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το μακαρονάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
5. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το μακαρονάκι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά και μπορεί να μην χρειάζεται.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για πιο εντυπωσιακό τελικό πιάτο, ανακατέψτε ξύσμα από ένα πορτοκάλι με 2 κουταλάκια μαϊντανό και πασπαλίστε το φαγητό λίγο πριν το σερβίρισμα.
• Επίσης μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με 1-2 κουταλάκια ρίγανη.

1 Σχόλιο to “Μεσογειακό
Χταπόδι στην κατσαρόλα με μακαρονάκι”

  1. vgfcjxu says:

    UIcTPQ aziatbqrlwng, [url=http://bgdjffuqulgf.com/]bgdjffuqulgf[/url], [link=http://jkfvfdgpufgm.com/]jkfvfdgpufgm[/link], http://bgisgphzgzwl.com/

Απαντήστε