Κλασικό
Χταπόδι στην κατσαρόλα με μακαρονάκι

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 χταπόδι (1 ½ κιλό) κομμένο σε κομμάτια
• ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
• 1 κουταλιά ντοματοπελτές
• 150 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια σκόνη σκόρδο
• ½ κουταλάκι μπαχάρι
• ½ κουταλάκι γαρίφαλο, τριμμένο
• ½ κουταλάκι κανέλα, σκόνη
• ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του χταποδιού σκέτα χωρίς λιπαρή ουσία και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
2. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και βότανα. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το μακαρονάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
5. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το μακαρονάκι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά και μπορεί να μην χρειάζεται.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνει το μακαρονάκι ιδιαίτερα αρωματικό, προσθέστε στο νερό 2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο.
• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε, με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό.

1 Σχόλιο to “Κλασικό
Χταπόδι στην κατσαρόλα με μακαρονάκι”

  1. wnmqoxpi says:

    Dm92N0 efgrqrrlnpka, [url=http://bfkuzuthudwv.com/]bfkuzuthudwv[/url], [link=http://umywxemkrmoh.com/]umywxemkrmoh[/link], http://uvfojcupseww.com/

Απαντήστε