Κλασικό
Χοιρινό στην κατσαρόλα

Συστατικά για 4 μερίδες

• 750 γρ. κρέας χοιρινό
• 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
• 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
• 3 πορτοκάλια (ο χυμός απ’ όλα τα πορτοκάλια)
• 2 κουταλιές αλεύρι
• 1 φλιτζάνι ζωμός κότας ή λαχανικών
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ CAPTAINS
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι, προαιρετικό



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
2. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το απ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
3. Ρίχνουμε το φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ CAPTAINS, το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα, τη σόγια και τη μαύρη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
4. Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το φαγητό με 1-2 κουταλάκια μαϊντανό, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Εάν θέλετε περισσότερο έντονο άρωμα, προσθέστε στο κρέας ½ κουταλάκι κύμινο και ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε