Κινέζικο
Χοιρινό στην κατσαρόλα

Συστατικά για 4 μερίδες

• 750 γρ. κρέας χοιρινό
• 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
• 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
• 3 πορτοκάλια (ο χυμός απ’ όλα τα πορτοκάλια)
• 2 κουταλιές αλεύρι
• 1 φλιτζάνι ζωμός κότας ή λαχανικών
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ CAPTAINS *
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι, προαιρετικό

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
2. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το απ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
3. Ρίχνουμε το φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ CAPTAINS, το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα, τη σόγια και τη μαύρη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
4. Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το φαγητό με 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο σκορδοπίπερο, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Εάν θέλετε περισσότερο έντονο άρωμα, προσθέστε στο φαγητό 1 κουταλάκι δεντρολίβανο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε