Μεσογειακή
Φασολάδα

Συστατικά για 6 μερίδες

• ½ κιλό φασόλια μέτρια
• 3-4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 4 φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές τριμμένο σέλινο
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 1 κουταλιά μπαχάρι, ολόκληρο
• 2 κουταλιές βασιλικό
• 1 κουταλάκι δυόσμο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι







Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.
3. Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και το πιπέρι.
4. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.



Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνει η φασολάδα πιο αρωματική, λίγο πριν την σερβίρετε περιχύστε την με λίγο ωμό ελαιόλαδο που έχετε ανακατέψει με 2 κουταλάκια τριμμένη μαντζουράνα.
• Μέσα στην σούπα ρίξτε ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο, βοηθάει πολύ στην καλή πέψη των οσπρίων.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε