Λεμονάτη
Φασολάδα

Συστατικά για 6 μερίδες

• ½ κιλό φασόλια μέτρια
• 3-4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές τριμμένο σέλινο
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 1 κουταλιά μπαχάρι, ολόκληρο
• 1 λεμόνι, ο χυμός του και το ξύσμα
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο*
• Αλάτι

* Δοκιμάστε και το λεμονοπίπερο της σειράς Premium



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα σε καθαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν, όπως και τα αρωματικά.
3. Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και το σέλινο. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και το λεμονοπίπερο.
4. Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή, αφού προσθέσουμε τον χυμό του λεμονιού.



Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να πάρει η φασολάδα ένα ιδιαίτερο και ορεκτικό χρώμα, λίγο πριν την σερβίρετε, πασπαλίστε την με ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο.
• Μέσα στην σούπα ρίξτε ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο, βοηθάει πολύ στην καλή πέψη των οσπρίων.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε