Κλασικές
Φακές σούπα

Συστατικά για 6 μερίδες

• ½ κιλό φακές
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
• 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι σκόρδο
• 2-3 φύλλα δάφνης
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Λίγο ξίδι
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε πρώτα τις φακές σε άφθονο αλατόνερο για 3-4 λεπτά περίπου.
2. Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4. Ρίχνουμε τα καρότα στην κατσαρόλα να σοταριστούν και αυτά για μερικά λεπτά.
5. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τη δάφνη, την ντομάτα, το ξίδι και 3 ποτήρια ζεστό νερό.
6. Βράζουμε τις φακές σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι. Τις βράζουμε μέχρι να χυλώσουν, εάν χρειάζεται προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνουν οι φακές πιο αρωματικές, προσθέστε αντί 1-2 κουταλάκια τριμμένη ρίγανη.
• Μέσα στην σούπα προσθέστε ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο, βοηθάει στην καλύτερη πέψη των οσπρίων.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε