Τούρτα μους σοκολάτα

Συστατικά για 8-10 κομμάτια

• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κουταλιές γλυκόζη
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 2 δόσεις άρωμα βανίλιας
• 4 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
• ½ κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
• 1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
• Λίγο κακάο σκόνη για διακόσμηση
• Φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση
• Καβουρδισμένα αμύγδαλα, φουντούκια για διακόσμηση



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί μαζί με τη γλυκόζη και τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία σαν κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Δεν πρέπει να κρυώσει τελείως, να είναι χλιαρό. Βουτάμε το δάχτυλο μας και ελέγχουμε. Ντύνουμε μια φόρμα που ανοίγει στα πλάγια με λαδόκολλα, πρώτα καλύπτουμε τον πάτο και μετά κόβουμε μια στρογγυλή λωρίδα και την τοποθετούμε γύρω - γύρω. Βάζουμε τα 400 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν ελαφριά κρέμα. Δεν πρέπει να σφίξουν. Ρίχνουμε τη χλιαρή σοκολάτα λίγη - λίγη μέσα στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια παχιά κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στη φόρμα που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 4-5 ώρες. Αναποδογυρίζουμε στη πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σκόνη και τοποθετούμε γύρω - γύρω τις φλούδες της σοκολάτας. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φουντούκια ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε