Σπαγέτο με σολομό

Συστατικά για 4 μερίδες

• ½ κιλό σπαγέτο
• 2 φέτες φρέσκος σολομός
• 1 κουταλάκι σκόρδο (σκόνη)
• 4 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
• ½ κουταλάκι τζίντζερ (σκόνη)
• 4 κουταλιές αποξηραμένος μαϊντανός
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι σκορδοπίπερο*
• 50 ml βότκα ή ουίσκι
• 200 ml ζωμός ψαριού ή λαχανικών
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι

* Δοκιμάστε και το σκορδοπίπερο της σειράς Premium



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατόνερο, προσθέτοντας 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε.
2. Κόβουμε το σολομό σε κομματάκια.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Σβήνουμε με το ουίσκι ή τη βότκα.
4. Προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού ή λαχανικών, βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα.
5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, το σκορδοπίπερο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
6. Δένουμε τη σάλτσα για 3 λεπτά και τη σερβίρουμε με το σπαγέτο.
7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε