Αρωματικά
Σουτζουκάκια με ρύζι

Συστατικά για 6 μερίδες

• 750 γρ. κιμάς (από μοσχάρι)
• 2 αυγά
• 3 κουταλιές κρεμμύδι
• 1 κουταλάκι σκόρδο
• 2 κουταλάκια κύμινο (τριμμένο)
• 2 κουταλάκια θυμάρι
• 2 κουταλιές βασιλικός
• 2 κουταλάκια δυόσμος
• 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια (ψιλοκομμένα)
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. κόκκινο κρασί
• φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι

Για το ρύζι:
• ½ κιλό ρύζι
• 5 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές ανάμικτα αρωματικά (μαϊντανός, βασιλικός, μαντζουράνα κλπ. )
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, όλα τα μπαχαρικά και βότανα, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι.
2. Ζυμώνουμε τον κιμά και τον πλάθουμε σε σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
3. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, το πιπέρι και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Βράζουμε το ρύζι σε αλατόνερο (σε αναλογία 1 προς 2 ½ ), μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κλείνουμε την εστία της κουζίνας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα αρωματικά για το ρύζι.
5. Ανακατεύουμε γρήγορα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα, αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε μαζί με τα σουτζουκάκια.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Προσθέστε μέσα στον κιμά 100 γρ. τριμμένη φέτα, μέσα στην οποία έχετε ανακατέψει τον βασιλικό και τον δυόσμο. Η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε