Μεσογειακό
Σουβλάκι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή κιλότο, κομμένο σε κομματάκια
• 12 ξύλινα σουβλάκια
• 2 πιπεριές
• 10 ντοματίνια
• 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κιλά πατάτες
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο (για τις πατάτες)
• 1 φακελάκι MIX ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ CAPTAINS*
• 2 κουταλιές ρίγανη (για τις πατάτες)
• Αλάτι (για τις πατάτες)

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε με το φακελάκι MIX ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ CAPTAINS. Προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, ώστε το μίγμα να πάει παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο ή το βράδυ.
2. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
3. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, πιπεριά, ντοματίνια. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12΄-15΄ ψήσιμο.
5. Για τις πατάτες φούρνου: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε νερό για 15΄. Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Τις βάζουμε στο ταψί, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνουν οι πατάτες πιο αρωματικές, πασπαλίστε τις αντί για ρίγανη με 1-2 κουταλάκια από το MIX ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ CAPTAINS, που θα κρατήσετε.
• Μέσα στην μαρινάρα για τα σουβλάκια βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης και 2-3 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι. Θα αρωματιστούν εξαιρετικά.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε