Κλασικό
Σουβλάκι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή κιλότο, κομμένο σε κομματάκια
• 12 ξύλινα σουβλάκια
• 2 πιπεριές
• 10 ντοματίνια
• 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κιλά πατάτες
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο (για τις πατάτες)
• 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό
• 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές ρίγανη
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο ή το βράδυ.
2. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
3. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, πιπεριά, ντοματίνια. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12΄-15΄ ψήσιμο.
5. Για τις πατάτες φούρνου: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε νερό για 15΄. Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Τις βάζουμε στο ταψί, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να γίνουν οι πατάτες πιο αρωματικές, προσθέστε αντί για ρίγανη 1-2 κουταλάκια τριμμένη μαντζουράνα.
• Μέσα στην μαρινάρα για τα σουβλάκια βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης και 2-3 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι. Θα αρωματιστούν εξαιρετικά.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε