Σαλάτα του Σουλτάνου

Συστατικά για 4 μερίδες

• 125 γρ. ρεβίθια
• 2 κουταλάκια σκόνη σκόρδο
• 50 γρ. καρυδόψιχα
• 4 κουταλιές αποξηραμένος δυόσμος
• 2 κουταλιές αποξηραμένος βασιλικός
• 2 κουταλάκια ταχίνι
• 5 κουταλιές χυμός λεμονιού
• 6 κουταλιές ελαιόλαδο
• 6 κουταλιές νερό
• 750 γρ. βρασμένες πατάτες
• 1 κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά)
• 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
• 3 κουταλιές τριμμένη καρυδόψιχα
• Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε καθαρό νερό σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου.Τα στραγγίζουμε.
2. Χτυπάμε το ταχίνι με το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό και τη πάπρικα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και λίγο αλάτι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σάλτσα.
3. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστές) και τις βάζουμε μαζί με τα ρεβίθια στη σαλατιέρα.
4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε αλάτι (εάν χρειάζεται), το σουσάμι και την καρυδόψιχα.
5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, αφού τη γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

2 Σχόλια to “Σαλάτα του Σουλτάνου”

  1. Γιάννης says:

    Τη δοκίμασα και είναι πραγματικά υπέροχη. Για εργένης καλά τα πήγα….

  2. captainsmixer says:

    Χαιρόματε πολύ που σου άρεσε Γιάννη, ευχαριστούμε!
    Οι περισσότερες συνταγές στο site μας έχουν σκοπό να σας προσφέρουν εύκολες και κυρίως νόστιμες λύσεις για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι σας!

Απαντήστε σε Γιάννης