Με άρωμα βανίλια πορτοκάλι
Ρυζόγαλο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 80 γρ. ρύζι
• 250 γρ.νερό
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• 900 γρ. φρέσκο γάλα
• 60 γρ. ροδόνερο
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ
• 1 φακελάκι ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CAPTAINS
• 100 γρ. ζάχαρη



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
2. Διαλύουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι από το κρύο γάλα το κορν φλάουρ και το άρωμα ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS.
3. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μίγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το ρυζόγαλο για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
5. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
6. Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το ρυζόγαλο με καβουρδισμένα αμύγδαλα και 1 κουταλάκι κανέλα, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Προσθέστε στο έτοιμο ρυζόγαλο ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο αντί για κανέλα, του χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε