Κλασικό
Ρολό μοσχάρι στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι (ή ουρά)
• 2 κιλά πατάτες
• 10 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές κρεμμύδι
• 2 κουταλιές μαντζουράνα
• 1 κουταλιά φασκόμηλο
• 1 κουταλάκι σκόρδο
• 1 κουταλιά βασιλικός
• 2 κουταλιές τριμμένο σιναπόσπορο
• 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το χαράζουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει στα δύο κομμάτια. Προσέχουμε να μη το κόψουμε εντελώς.
2. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε στο άνοιγμα όλα τα μπαχαρικά και βότανα, εκτός από τον σιναπόσπορο. Κλείνουμε πάλι το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί και γύρω γύρω τις πατάτες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το σιναπόσπορο και περιχύνουμε το φαγητό.
4. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
5. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε στο ταψί λίγο πριν το βάλετε στο φούρνο 2-3 ξύλα κανέλας, για ένα ιδιαίτερο άρωμα.
• Ρίξτε μέσα στις πατάτες στο ταψί 2-3 φύλλα δάφνης για περισσότερο έντονο άρωμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε