Καπνιστό
Ρολό μοσχάρι στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι (ή ουρά)
• 2 κιλά πατάτες
• 10 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 φακελάκια ΜΙΧ ΚΑΠΝΙΣΤΟ CAPTAINS*
• Αλάτι, προαιρετικό

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το χαράζουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει στα δύο κομμάτια. Προσέχουμε να μη το κόψουμε εντελώς.
2. Το πασπαλίζουμε με το 1 φακελάκι ΜΙΧ ΚΑΠΝΙΣΤΟ CAPTAINS. Κλείνουμε πάλι το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί και γύρω γύρω τις πατάτες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το δεύτερο φακελάκι ΜΙΧ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ CAPTAINS και περιχύνουμε το φαγητό.
4. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
5. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε στο ταψί λίγο πριν το βάλετε στο φούρνο 2-3 ξύλα κανέλας και 2-3 γαρίφαλα, για ένα ιδιαίτερο άρωμα. Αφαιρέστε τα πριν σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα.
• Πασπαλίστε τις πατάτες, πριν τις ψήσετε με 1-2 κουταλάκια ρίγανη.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε