Ρολό γαλοπούλας γεμιστό

Συστατικά για 4 μερίδες

• 1 φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
• ½ κιλό κάστανα (βρασμένα)
• 4-5 φύλλα δάφνης
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
• ½ κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο
• ½ κουταλάκι δενδρολίβανο
• 1 κουταλιά τριμμένο γλυκάνισο
• 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
• 8 κουταλιές ελαιόλαδο
• 5 φέτες μπέικον
• 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
• 150 γρ. λευκό κρασί
• ½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Κόβουμε το φιλέτο της γαλοπούλας κατά μήκος (όχι τελείως), ώστε να ανοίξει στη μέση.
2. Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και το σκόρδο.
3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
4. Προσθέτουμε τα κάστανα, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, το πιπέρι και αλάτι.
5. Σοτάρουμε ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
6. Γεμίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας, το δένουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
7. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό.
8. Ψήνουμε το φιλέτο σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
9. Το σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανητές.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε