Ινδικό
Ριζότο με λαχανικά

Συστατικά για 4 μερίδες

• 300 γρ. ρύζι
• 4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 4 κουταλιές βούτυρο
• ½ κιλό αρακάς, κατεψυγμένος
• 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
• 4-5 ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
• 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός
• 4 κουταλιές κρεμμύδι
• 1 κουταλάκι σκόρδο
• 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
• 3 κουταλιές μαϊντανός
• 1 κουταλάκι σέλινο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλάκια κάρυ
• 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
• 3 κουταλιές μαϊντανός
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά.
3. Ρίχνουμε τα 2/3 από το ζωμό των λαχανικών, μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει το την πάπρικα, το σέλινο, το κάρυ, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
4. Ζεματάμε για 2-3 λεπτά τον αρακά σε αλατόνερο και τον στραγγίζουμε. Τον προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
5. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το υγρό απορροφηθεί εντελώς, το φαγητό είναι έτοιμο.
6. Προσθέτουμε τις ελιές και το μαϊντανό και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε το ρύζι με τριμμένη παρμεζάνα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να εντείνετε την εξωτική του γεύση, προσθέστε μέσα στο ζωμό λαχανικών ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε