Πατατοκροκέτες

Συστατικά για 6 μερίδες

• 750 γρ. πατάτες
• 4 φέτες μπέικον
• 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
• 4 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 250 γρ. φέτα
• 1 αυγό
• 75 γρ. τριμμένη φρυγανιά
• ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές αποξηραμένο εστραγκόν
• Λάδι για τηγάνισμα
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε τις πατάτες με τις φλούδες σε αλατόνερο για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
3. Το ρίχνουμε στο πουρέ πατάτας.
4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη φέτα θρυμματισμένη, το αυγό χτυπημένο ελαφρά, το πιπέρι, το εστραγκόν και αλάτι.
5. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε κροκέτες.
6. Τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
7. Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

2 Σχόλια to “Πατατοκροκέτες”

  1. Σοφία says:

    Τέλειο! Πάντα τους λάτρευα και έψαχνα για μια καλή συνταγή. Ευχαριστώ!

  2. captainsmixer says:

    Είναι όντως πολύ νόστιμη και απλή συνταγή! Είδες τι μπορείς να φτιάξεις με τα πιο απλά υλικά;
    Το εστραγκόν είναι το μικρό μυστικό αυτού του πιάτου ;)

    Ευχαριστούμε Σοφία!

Απαντήστε