Πανακότα

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 600 γρ. κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. γάλα
• 1 δόση άρωμα βανίλιας
• 2 γρ. μαστίχα
• 60 γρ. ζάχαρη
• 2 φύλλα άσπρη ζελατίνα

Για τη σάλτσα μελιού
• 150 γρ. μέλι (από λουλούδια πορτοκαλιάς)
• 50 γρ. νερό



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το άρωμα της βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει το μίγμα να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και μόλις μαλακώσει τη διαλύουμε σε σιγανή φωτιά.

Την προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας σταδιακά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 5 ώρες.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μελιού, ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με το νερό σε ζεστό μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, βουτάμε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα στο ζεστό νερό και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα.

2 Σχόλια to “Πανακότα”

  1. lvenugttzn says:

    t1ujAH ikvqbnoxlpyl, [url=http://fyxzlytmkgqe.com/]fyxzlytmkgqe[/url], [link=http://crgnrpkzjqls.com/]crgnrpkzjqls[/link], http://alhidelfhlpg.com/

  2. ypfwiqq says:

    WEb39p tjlgjndtizoh, [url=http://vfxvqyileoqn.com/]vfxvqyileoqn[/url], [link=http://zhytyskbgdyd.com/]zhytyskbgdyd[/link], http://gnybycnpwblx.com/

Απαντήστε