Μεσογειακές
Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με λαχανικά

Συστατικά για 6 μερίδες

• 6 χοιρινές μπριζόλες
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. σάλτσα σόγιας
• 4 κουταλάκια μέλι
• 1 φακελάκι MIX ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ CAPTAINS*
• 1 ½ κιλό ποικιλία λαχανικών, καθαρισμένα και κομμένα
(πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές κλπ.)
• ½ λίτρο ζωμό λαχανικών (μέσα στον οποίο θα διαλύσετε : το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι κοφτό φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και 1 κουταλιά ζάχαρη)

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ X3




Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά και βότανα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
2. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα να μαριναριστούν για λίγες ώρες. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάρα.
3. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
4. Βάζουμε την κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, να πάρουν μερικές βράσεις.
5. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα λαχανικά γύρω γύρω στις μπριζόλες, αφού τα περιχύσουμε με το μίγμα του ζωμού που έχουμε ετοιμάσει.
6. Ψήνουμε το φαγητό όλο μαζί για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν σας αρέσουν τα λαχανικά περισσότερο αρωματικά, προσθέστε στο μίγμα του ζωμού 2 κουταλάκια θυμάρι.
• Κρατάμε το νερό του βρασίματος των λαχανικών για σούπες, είναι εξαιρετικός ζωμός λαχανικών. Μέσα σ αυτόν μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά σέλινο ή δυόσμο ακόμα και μέντα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε