Λεμονάτες
Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά για 4 μερίδες

• 4 μπριζόλες, μοσχαρίσιες
• 1 φρέσκια μαραθόριζα
• 1 κιλό πατάτες
• 3 καρότα
• 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
• 120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• ½ λίτρο ζωμός κρέατος ή λαχανικών
• 4-6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια σκόρδο
• 2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
• 3 κουταλιές αποξηραμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Στύβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και βότανα.
4. Προσθέτουμε τον ζωμό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά.
5. Εάν τα λαχανικά κρατάνε ακόμα, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για περισσότερο μυρωδάτες μπριζόλες προσθέστε την ώρα που τις σοτάρετε στο τηγάνι 3-4 κόκκους μπαχάρι.
• Για πιο νόστιμα και ορεκτικά λαχανικά, πασπαλίστε τα όταν τα βάλετε στο ταψί με 2 κουταλιές τριμμένο σιναπόσπορο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε