Κλασικές
Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά για 4 μερίδες

• 4 μπριζόλες, μοσχαρίσιες
• 1 φρέσκια μαραθόριζα
• 1 κιλό πατάτες
• 3 καρότα
• 1 λεμόνι (ο χυμός του)
• 120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• ½ λίτρο ζωμός κρέατος ή λαχανικών
• 4-6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλάκι κοφτό δενδρολίβανο
• 2 κουταλάκια αποξηραμένο άνηθο
• 2 κουταλάκια σκόρδο
• 2 κουταλάκια αποξηραμένο σέλινο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και βότανα.
4. Προσθέτουμε τον ζωμό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά.
5. Εάν τα λαχανικά κρατάνε ακόμα, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για περισσότερο μυρωδάτες μπριζόλες πασπαλίστε τις με τα μπαχαρικά από το "βήμα 2" και αφήστε τις για 1 ώρα στην συντήρηση του ψυγείου.
• Για πιο εντυπωσιακές πατάτες, αντικαταστήστε το μαύρο πιπέρι με πολύχρωμο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, που θα ρίξετε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε