Καπνιστές
Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά για 4 μερίδες

• 4 μπριζόλες, μοσχαρίσιες
• 1 φρέσκια μαραθόριζα
• 1 κιλό πατάτες
• 3 καρότα
• 1 λεμόνι (ο χυμός του)
• 120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• ½ λίτρο ζωμός κρέατος ή λαχανικών
• 4-6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΚΑΠΝΙΣΤΟ CAPTAINS*
• Αλάτι, προαιρετικά

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφουμε με το μισό μίγμα από το φακελάκι με τα χέρια μας και τις πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα από το ΜΙΧ.
4. Προσθέτουμε τον ζωμό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά.
5. Εάν τα λαχανικά κρατάνε ακόμα, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για περισσότερο μυρωδάτες μπριζόλες πασπαλίστε τις με το μίγμα από την προηγούμενη ημέρα και αφήστε τις στην συντήρηση του ψυγείου, μέχρι να τις ψήσετε.
• Για πιο αρωματικές πατάτες, προσθέστε στο ταψί την ώρα που ψήνονται 2-3 φύλλα δάφνης μαζί με 2 γαρίφαλα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε