Πιπεράτα
Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κιλό κιμάς από μοσχάρι
• 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
• 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
• 2 αυγά
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΠΙΠΕΡΑΤΟ*
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κιλά πατάτες
• 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα (για τις πατάτες)
• Αλάτι

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ζυμώνουμε τον κιμά σε μπολ με τα χέρια μας, πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Πλάθουμε μπιφτέκια, στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και το χυμό ενός λεμονιού να βράσουν, τόσο όσο να τρυπιώνται με τη μύτη του μαχαιριού. Θέλει περίπου 10 λεπτά και σε γλυτώνει ψήσιμο φούρνου μίας ώρας. Ο χυμός λεμονιού τις κρατά σφικτές ενώ βράζουν και δεν τις αφήνει να λιώσουν.
3. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε γύρω γύρω από τα μπιφτέκια στο ταψί. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο αλάτι. Δεν βάζουμε νερό στο ταψί γιατί οι πατάτες είναι βρασμένες και θέλουν να ροδίσουν μόνο. Τα μπιφτέκια επίσης έχουν τα δικά τους υγρά, ικανά για να τα ψήσουν σωστά.
4. Αν όμως θέλουμε σάλτσα στο ταψί, τότε προσθέτουμε μια κούπα νερό.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε, με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό και μετά ρίξτε από πάνω την σάλτσα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε