Μπαβαρουάζ σοκολάτας

Συστατικά για 6-8 μερίδες

• 280 γρ. γάλα
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 150 γρ. ζάχαρη
• 3 κρόκοι αυγών
• 3 φύλλα άσπρη ζελατίνα
• 6 κόκκοι μπαχάρι ολόκληροι
• 1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
• 1 δόση άρωμα βανίλιας
• 2 ακτινίδια
• 2 μπανάνες
• 2 ροδάκινα



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, μαζί με τους κόκκους μπαχάρι και το αφήνουμε να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πετάμε το μπαχάρι. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μίγμα των αυγών μέσα στο γάλα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα. Δεν το αφήνουμε να βράσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα των αυγών, μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και την αδειάζουμε σε μια φόρμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσει. Κόβουμε όλα τα φρούτα σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές ζάχαρη και το τριμμένο μπαχάρι. Ξεφορμάρουμε τη μπαβαρουάζ, τη σερβίρουμε μαζί με τα φρούτα, αφού τη πασπαλίσουμε με τριμμένο μπαχάρι.

1 Σχόλιο to “Μπαβαρουάζ σοκολάτας”

  1. rsffms says:

    5QqYMR lgwmndhazudk, [url=http://labzodcezdck.com/]labzodcezdck[/url], [link=http://chkujjhazpdh.com/]chkujjhazpdh[/link], http://aaovnsuchkjr.com/

Απαντήστε