Με πορτοκάλι
Μουστοκούλουρα

Συστατικά για 1 1/2 κιλό μουστοκούλουρα περίπου

• 2 κιλά αλεύρι 100 (ή λίγο παραπάνω)
• 1 κιλό μούστος
• 2 φλιτζάνια λάδι
• 600 γρ. ζάχαρη
• 30 γρ. αμμωνία
• 2 φακελάκια ΜΙΧ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CAPTAINS
• 4 κουταλάκια μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
• 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι.
2. Διαλύουμε τη σόδα σε λίγο μούστο. Διαλύουμε την αμμωνία σε λίγο μούστο ξεχωριστά.
3. Προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα, τα φακελάκια ΜΙΧ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CAPTAINS και την αμμωνία.
4. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη που θα κάνουμε πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
5. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα. Τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, αφού σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς να μην περνάει καθόλου αέρας.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για πιο έντονη γεύση και άρωμα στα μουστοκούλουρα, προσθέστε στο αλεύρι επί πλέον 1 φακελάκι ΜΙΧ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε