Αρωματικό
Μοσχαράκι γιουβέτσι στο φούρνο

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους
• ½ κιλό κριθαράκι
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά ντοματοπελτές
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 4 κουταλιές κρεμμύδι
• 1 κουταλιά σκόρδο
• ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 2 κουταλιές μαντζουράνα
• 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
• Αλάτι







Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το μοσχαράκι, αφού το πασπαλίσουμε με όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και αλάτι.
2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τον τοματοπολτέ. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
3. Μεταφέρουμε το κρέας και τη σάλτσα του σ’ ένα πήλινο σκεύος ή σε γάστρα ή στο ταψί του φούρνου. Προσθέτουμε ζεστό νερό, ώστε το ζουμί να είναι 4πλάσιο σε όγκο από το ζυμαρικό και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις βράσει η σάλτσα του φαγητού, ρίχνουμε το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη, συμπληρώνοντας λίγο ζεστό νερό επιπλέον αν χρειάζεται.
5. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό μαζί με 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Τρίψτε με τον μύλο επάνω από το κριθαράκι λίγο πολύχρωμο πιπέρι, δίνει μια πιο ορεκτική εμφάνιση στο πιάτο.

2 Σχόλια to “Αρωματικό
Μοσχαράκι γιουβέτσι στο φούρνο”

  1. Δημητριος Κονδυλας says:

    Φιλε μου τα κρεμμθδια τι τα κανεις;

  2. Δημητριος Κονδυλας says:

    τα κρεμμυδια*

Απαντήστε