Μεσογειακό
Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα
• 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά αλεύρι
• 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
• 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια σκόρδο
• 1 κουταλιά αποξηραμένη μαντζουράνα
• 1 κουταλιά αποξηραμένο δυόσμο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο βασιλικό
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 6 πατάτες
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 120 γρ. κεφαλοτύρι
• Αλάτι







Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2 με 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βότανα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε τόσο νερό όσο χρειάζεται να σκεπάζει το κρέας.
4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου για 2 ώρες σε μέτρια φωτά.
5. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε.
6. Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, πετάμε το ξύλο της κανέλας και καλύπτουμε το κρέας µε τον πουρέ της πατάτας. Πασπαλίζουμε από πάνω µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε την ώρα που σοτάρετε το κρέας 3-4 κόκκους κάρδαμο, θα του δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Μετά αφαιρέστε το.
• Όταν πολτοποιήσετε τις πατάτες, για να κάνετε τον πουρέ, προσθέστε μαζί με το βούτυρο ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε