Κλασικά
Μακαρόνια φούρνου με σάλτσα

Συστατικά για 4 μερίδες

• ½ κιλό μακαρόνια, της αρεσκείας μας
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ CAPTAINS
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• 100 γρ. καπνιστό μπέικον
• 1 μικρό γάλα εβαπορέ
• 250 γρ. χυμός ντομάτας
• 1 κουταλιά βούτυρο (για το πυρέξ)
• 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ΜΙΧ ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ CAPTAINS σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε κομμάτια.
4. Αλείφουμε ένα πυρέξ ή ένα πυρίμαχο σκεύος με 1 κουταλιά βούτυρο. Βάζουμε εναλλάξ μια στρώση μακαρόνια, μπέικον, σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
5. Ανακατεύουμε το εβαπορέ με το χυμό της ντομάτας και το τριμμένο τυρί.
6. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τα σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Ανακατέψτε με το τριμμένο τυρί που θα σερβίρετε τα μακαρόνια 1-2 κουταλάκια βασιλικό, θα δώσει εξαιρετικό άρωμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε