Κλασικό
Λαχανόρυζο

Συστατικά για 6 μερίδες

• ½ λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομματάκια μετρίου μεγέθους
• 4 κουταλιές κρεμμύδι
• 1 κουταλάκι σκόρδο
• 3 κουταλιές άνηθο
• 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 250 γρ. ρύζι
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
2. Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και βότανα, αλάτι και το πιπέρι.
3. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο.
5. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.
6. Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει. Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμόνι.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια τριμμένο μαϊντανό, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Ρίξτε λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά 1-2 κουταλάκια σέλινο, θα πάρει ένα πολύ ιδιαίτερο και ορεκτικό άρωμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε