Ινδικό
Λαχανόρυζο

Συστατικά για 6 μερίδες

• ½ λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομματάκια μετρίου μεγέθους
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΙΝΔΙΚΟ CAPTAINS*
• 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 250 γρ. ρύζι
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφριά το λάχανο με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το φακελάκι ΜΙΧ ΙΝΔΙΚΟ CAPTAINS και αλάτι.
2. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
3. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο.
4. Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.
5. Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει. Το σερβίρουμε ζεστό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το τελικό πιάτο λίγο πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, για πιο ορεκτική εμφάνιση.
• Εάν το θέλετε ακόμα πιο πικάντικο, προσθέστε ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε