Λεμονάτο
Κουνέλι στην κατσαρόλα με πουρέ

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κουνέλι 1 ½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
• 2 κιλά πατάτες
• 2 κουταλιές βούτυρο (για τον πουρέ)
• ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 2 κουταλάκια λεμονοπίπερο
• 2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
• 2 κουταλάκια σιναπόσπορο σε σκόνη
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
• 1 λεμόνι, ο χυμός
• 1 καρότο, κομμένο σε φετούλες
• λίγο αλεύρι
• 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Ξίδι
• Αλάτι






Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μερίδες του κουνελιού, αφού τις πλύνουμε καλά με νερό και ξίδι.
2. Τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ΜΙΧ ΓΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΟ CAPTAINS. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα. Βγάζουμε τις μερίδες του κουνελιού από τη μαρινάρα και τις αλευρώνουμε ελαφρά.
3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό της μαρινάρας που έχει μείνει στο ταψί και συνεχίζουμε το βράσιμο.
5. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατόνερο μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή με το πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
6. Ανακατεύουμε πολύ καλά, εάν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις βράσει το κουνέλι το σερβίρουμε ζεστό με τον πουρέ.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε στον ζεστό πουρέ μαζί με το βούτυρο ½ κουταλάκι σκόρδο και 1 κουταλάκι τριμμένο σέλινο. Θα γίνει πολύ αρωματικός. • Βράστε τις πατάτες καθαρισμένες από την εξωτερική τους φλούδα και προσθέστε στο νερό που βράζουν 2 φύλλα δάφνης και 3-4 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε