Αρωματικό
Κουνέλι στην κατσαρόλα με πουρέ

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κουνέλι 1 ½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
• 2 κιλά πατάτες
• 2 κουταλιές βούτυρο (για τον πουρέ)
• ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 3 κουταλιές κρεμμύδι
• 3 κουταλιές μαϊντανό
• 1 κουταλιά τριμμένο φασκόμηλο
• 1 κουταλιά τριμμένο σέλινο
• 2 κουταλάκια σκόρδο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
• 1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα
• 1 καρότο, κομμένο σε φετούλες
• Λίγο αλεύρι
• 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Ξίδι
• Αλάτι







Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μερίδες του κουνελιού, αφού τις πλύνουμε καλά με νερό και ξίδι.
2. Τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και βότανα, εκτός από το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα. Βγάζουμε τις μερίδες του κουνελιού από τη μαρινάρα και τις αλευρώνουμε ελαφρά.
3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι και σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υγρό της μαρινάρας που έχει μείνει στο ταψί και συνεχίζουμε το βράσιμο.
5. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατόνερο μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή με το πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
6. Ανακατεύουμε πολύ καλά, εάν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις βράσει το κουνέλι το σερβίρουμε ζεστό με τον πουρέ.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε στον ζεστό πουρέ μαζί με το βούτυρο 2 κουταλάκια εστραγκόν. Θα γίνει ιδιαίτερα αρωματικός.
• Βράστε τις πατάτες καθαρισμένες από την εξωτερική τους φλούδα και προσθέστε στο νερό που βράζουν 2 φύλλα δάφνης και 3-4 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε