Κλασικά
Κουλουράκια

Συστατικά για 1 κιλό περίπου

• ½ κιλό φυτίνη ή μαργαρίνη
• 250 γρ. ζάχαρη
• ½ ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιού
• ¼ ποτήρι νερού μπράντι
• 2 φακελάκια ΜΙΧ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS
• 1,5 κουταλάκι μαγειρική σόδα
• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Χτυπάμε τη φυτίνη ή την μαργαρίνη στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη.
2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μπράντι και το ΜΙΧ ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS.
3. Ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ. Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
4. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
5. Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για μια ιδιαίτερη γλυκιά και αρωματική γεύση προσθέστε στο αλεύρι πριν το ρίξετε στο μίξερ 2 κουταλάκια τριμμένο κόλιαντρο.
• Εάν θέλετε περισσότερο έντονο, εξωτικό άρωμα, προσθέστε στο αλεύρι ½ κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε