Κλασικό
Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
• 2 λουκάνικα χωριάτικα
• 2 χρωματιστές πιπεριές
• 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
• 3 στελέχη σέλερυ, ψιλοκομμένα
• 250 γρ. ρύζι
• 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
• 750 γρ. ζωμός λαχανικών
• 120 γρ. λευκό κρασί
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά αποξηραμένο σκόρδο
• 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
• 2 κουταλιές αποξηραμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι







Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, τις πιπεριές και το λουκάνικο σε φέτες.
2. Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
3. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι και τα λουκάνικα. Τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε με κουτάλα καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και την πάπρικα. Ρίχνουμε αλάτι και το πιπέρι.
5. Όταν αρχίζουν να βράζουν, τα αδειάζουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο μαζί με το λουκάνικο.
6. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν το τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για πιο αρωματική γεύση προσθέστε στο σοτάρισμα του λουκάνικου 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι.
• Ρίξτε στο κοτόπουλο, την ώρα που το σοτάρετε 2-3 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο. Θα απογειώσει το άρωμα του φαγητού.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε