Ινδικό
Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
• 2 λουκάνικα χωριάτικα
• 2 χρωματιστές πιπεριές
• 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
• 3 στελέχη σέλερυ, ψιλοκομμένα
• 250 γρ. ρύζι
• 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
• 750 γρ. ζωμός λαχανικών
• 120 γρ. λευκό κρασί
• 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΙΝΔΙΚΟ CAPTAINS*
• Αλάτι, προαιρετικό

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, τις πιπεριές και το λουκάνικο σε φέτες.
2. Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
3. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι και τα λουκάνικα. Τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε με κουτάλα καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το ΜΙΧ ΙΝΔΙΚΟ. Ρίχνουμε αλάτι, εάν θέλουμε.
5. Όταν αρχίζουν να βράζουν, τα αδειάζουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο μαζί με το λουκάνικο.
6. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για πιο αρωματικό αλλά και ορεκτικό αποτέλεσμα, πασπαλίστε το τελικό πιάτο με 1-2 κουταλάκια αποξηραμένο μαϊντανό.
• Ρίξτε στο κοτόπουλο, την ώρα που το σοτάρετε 1 ξύλο κανέλας ολόκληρο. Θα απογειώσει το άρωμα του φαγητού.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε