Πικάντικο
Κοτόπουλο σούπα

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 1 κοτόπουλο, ολόκληρο
• 80 γρ. ρύζι για σούπα
• 4 καρότα
• 4 πατάτες
• 2 λεμόνια
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 3 κουταλιές αποξηραμένο σέλινο
• 1 κουταλιά τριμμένη πιπερόριζα
• 3-4 αυγά
• 50 ml παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια κοφτά λεμονοπίπερο*
• Αλάτι

* Δοκιμάστε και το λεμονοπίπερο της σειράς Premium



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά, το σκουπίζουμε να μην έχει καθόλου νερά. Το τρίβουμε με το ένα λεμόνι μέσα έξω και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Το βράζουμε με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
2. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ολόκληρα μαζί όλα τα μπαχαρικά και βότανα. Ρίχνουμε αλάτι. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας του κοτόπουλου.
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα καρότα, τις πατάτες και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό του άλλου λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζωμό από τη σούπα, εξακολουθώντας το χτύπημα. Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα, να πάει παντού.
5. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά, να πάρει μια δύο βράσεις ακόμα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα καρότα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Προσθέστε στη σούπα λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, θα της δώσει ένα υπέροχο ορεκτικό χρώμα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε