Βελουτέ
Κοτόπουλο σούπα

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 1 κοτόπουλο, ολόκληρο
• 80 γρ. ρύζι για σούπα
• 4 καρότα
• 4 πατάτες
• 2 λεμόνια
• 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
• 3 κουταλιές αποξηραμένο σέλινο
• 3 κουταλιές αποξηραμένο πράσο
• 3-4 αυγά
• 50 ml παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι





Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά, το σκουπίζουμε να μην έχει καθόλου νερά. Το τρίβουμε με το ένα λεμόνι μέσα έξω και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Το βράζουμε με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
2. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ολόκληρα μαζί όλα τα μπαχαρικά και βότανα. Ρίχνουμε αλάτι. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας του κοτόπουλου.
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα καρότα, τις πατάτες και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό του άλλου λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζωμό από τη σούπα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα, να πάει παντού.
5. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά, να πάρει μια δύο βράσεις ακόμα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με το κοτόπουλο, τις πατάτες και τα καρότα


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πριν σερβίρετε τη σούπα, πολτοποιήστε τα λαχανικά στο μπλέντερ για να της δώσετε τη βελουτέ υφή της και σερβίρετέ την, αφού την πασπαλίσετε με 1-2 κουταλάκια αποξηραμένο δυόσμο, όσο ακόμα είναι αχνιστή.
• Για περισσότερο ακόμα άρωμα ανακατέψτε 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο με 1 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό και 1 κουταλάκι αποξηραμένη μαντζουράνα. Πασπαλίστε τη σούπα, όσο ακόμα είναι ζεστή.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε