Πιπεράτο
Κοτόπουλο με πατάτες

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό πατάτες
• 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
• Χυμός από 3 πορτοκάλια
• 3-4 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι
• 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
• 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
• 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο σκορδοπίπερο
• Αλάτι, προαιρετικά



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το σκορδοπίπερο και το βάζουμε στο ταψί.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
3. Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το λάδι και το πολύχρωμο πιπέρι.
4. Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
5. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για ένα πιο ζουμερό πιπεράτο κοτόπουλο, κόψτε λίγες φέτες φρέσκο πορτοκάλι, πασπαλίστε τις με 2-3 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο και τοποθετήστε τις επάνω στο στήθος του κοτόπουλου. Ψήστε το έτσι και σερβίρετε το.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε