Λεμονάτο
Κοτόπουλο με πατάτες

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό πατάτες
• 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι CAPTAINS ΜΙΧ ΓΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΟ*
• Χυμός από 3 λεμόνια
• 3-4 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι, προαιρετικά

*θα το βρείτε στη συσκευασία MIX ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ X3



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το CAPTAINS MIX για λεμονάτο, το οποίο έχουμε διαλύσει προηγουμένως στο χυμό των λεμονιών και το βάζουμε στο ταψί.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
3. Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το λάδι.
4. Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
5. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για ένα γευστικότερο κοτόπουλο, το αλείφετε από το βράδυ με το CAPTAINS MIX για λεμονάτο και το αφήνετε στη συντήρηση στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα το μαγειρέψετε.
• Μπορείτε να εντείνετε λίγο την γεύση χρησιμοποιώντας 1-2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε