Κλασικό
Κοτόπουλο με πατάτες

Συστατικά για 4-6 μερίδες

• 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό πατάτες
• 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σιναπόσπορο, σκόνη
• Χυμός ενός λεμονιού
• Χυμός ενός πορτοκαλιού
• 1 κουταλιά ρίγανη ξερή
• 1 κουταλάκι σκόρδο, σκόνη
• 3-4 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
3. Χτυπάμε το λάδι με τον σιναπόσπορο και τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Περιχύνουμε το κοτόπουλο.
4. Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί μαζί με το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
5. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για περισσότερο μυρωδάτες πατάτες πριν τις βάλετε στο φούρνο πασπαλίστε τις με 1 κουταλάκι δεντρολίβανο ή με 2 κουταλάκια αποξηραμένο φασκόμηλο.
• Αντί για ρίγανη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ποσότητα μαντζουράνας.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε