Κολοκυθάκια γεμιστά

Συστατικά για 4 μερίδες

• 4 μεγάλα κολοκύθια
• 70 γρ. ρύζι
• 4 κουταλιές κρεμμύδι αποξηραμένο
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά)
• ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδο
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 1 κουταλιά αποξηραμένος δυόσμος
• 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 250 γρ. ζωμός λαχανικών
• 1 κουτί χυμός ντομάτας
• 2 φρέσκιες ντομάτες
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
2. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι αρκετή από τη ψίχα. Την ψιλοκόβουμε.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε, μέχρι να σωθεί όλο το υγρό του. Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ψίχα από τα κολοκυθάκια, το ρύζι, το πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το δυόσμο και αλάτι. Βράζουμε τη γέμιση για 15 λεπτά περίπου.
5. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
6. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε επάνω στη γέμιση, έτσι ώστε να την καλύπτει.
7. Προσθέτουμε στο ταψί 2 ποτήρια χλιαρό νερό και το χυμό ντομάτας.
8. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε