Πικάντικα
Κεφτεδάκια

Συστατικά για 6 μερίδες

• 600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
• ½ φραντζόλα του ½ κιλού μπαγιάτικο ψωμί
• 2 αβγά
• αλεύρι για το αλεύρωμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ CAPTAINS
• 1 ½ κουταλάκι σκορδοπίπερο*
• ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
• Αλάτι, προαιρετικό

* Δοκιμάστε και το σκορδοπίπερο της σειράς Premium



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό.
2. Τη βγάζουμε και τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ CAPTAINS και ζυμώνουμε.
3. Ρίχνουμε τα αβγά, τα πιπέρια και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. Τα σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για να πάρουν τα κεφτεδάκια πιο ήπια καυτερή γεύση, αντικαταστήστε τα δύο πιπέρια με ½ κουταλάκι καυτερή πάπρικα.
• Αν κάνετε πολλά και σας περισσέψουν την άλλη μέρα φτιάξτε μια πράσινη σάλτσα CAPTAINS, τρίβοντας μέσα 2 φρέσκιες ντομάτες και βάλτε τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράση. Θα φρεσκαριστούν.

1 Σχόλιο to “Πικάντικα
Κεφτεδάκια”

  1. pinelopi says:

    aplws teleia…!!!!!!!!!!

Απαντήστε